Jin Shin Jyutsu

Happy Health Coach Valerie Van Bever Jin Shin Jyutsu ontspanning yoga

"HARMONISEER JOUW VITALE LEVENSENERGIE"

Jin Shin Jyutsu is een Japanse geneeskunst waarbij we de energetische stromen in ons lichaam willen in balans brengen.

We kennen allen ongemakken en ziekten, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Door de toepassing van Jin Shin Jyutsu maken we blokkades in ons lichaam los en stroomt de energie weer zoals deze is bedoeld. Het is een holistische techniek waarbij we de vitale levensenergie harmoniseren.

De naam betekent ‘De kunst van de Schepper door de persoon van mededogen’ en zou reeds bestaan van voor de geboorte van Boeddha. Het is een aangeboren onderdeel van de menselijke wijsheid. Begin vorige eeuw werd de techniek in detail bestudeerd, gestructureerd en verfijnd door Meester Jiro Murai. Zijn studente Mary Burmeister bracht de techniek naar het Westen en organiseerde opleidingen.

Men kan de techniek vergelijken met accupunctuur, alleen zonder naalden. Bij een behandeling ervaar je ontspanning en kalmte. Met behulp van pols luisteren en een gerichte anamnese bepaalt een behandelaar welke energiebanen blokkades of disbalansen veroorzaken. Via zachte aanrakingen van ‘veiligheidsenergiesloten’ in een welbepaalde volgorde worden de geblokkeerde paden vrijgemaakt. Je kan de kunst eveneens al zelfhulpmethode toepassen.

Je kan de techniek inzetten bij diverse klachten, al dan niet in combinatie met reguliere geneeskunde en andere behandelingen. Na één sessie kan je al opmerkelijke verbeteringen waarnemen