Over Valerie

"HEALTHY FOOD, HAPPY BODY, FOCUSSED MIND"

Ik ben Valerie, 50-something en levensgenieter.
Bewegen is altijd al een deel van mijn leven geweest. Sporten betekent voor mij er voluit voor gaan, jezelf tegenkomen en overwinnen. En erna zalig genieten van zo’n warme, deugddoende douche.

Als fervent sporter weet ik dat voeding heel belangrijk is. Ook als je niet sport, heeft dit een enorme impact op je gezondheid. Net daar wilde ik mij erin verdiepen. Ik wilde weten welke voedingsstijlen er zijn, wat dit doet met je lichaam en waarom je wel of niet voor een bepaald eetpatroon kiest. Mijn opleiding tot gezondheidscoach gaf me deze antwoorden.

Een vijftal jaren was ik fanatiek vegetariër. Af en toe heb ik ook veganperiodes gekend. De gedachte aan de heerlijk geurende groenteschotels die pruttelden in de oven of op het vuur, doen me nog altijd watertanden. En ja hoor, ze komen nog vaak op tafel.
In die periode voelde ik ook meer verbinding met de natuur. Het was voor mij een tijd van herbronnen. Toch miste ik nog iets.

En dan kwam corona. Aan het begin van de eerste lockdown kwam ik per toeval in contact met de ketogene levensstijl. Ik dacht: “Bwah, we geven het een kans en we zien waar we uit komen.”

Zo is mijn avontuur gestart.
Wat begon als een “we zullen wel zien” is nu een bewuste keuze geworden. Ik merk de positieve effecten in mijn leven. Niet alleen mijn lichaam profiteert ervan, maar ook mijn geest.

Elke dag nog verdiep ik mij in deze manier van eten. Ik volg online programma’s in binnen- en buitenland, heb massa’s kookboeken en een opleiding tot ketocoach mocht niet ontbreken.

Daarnaast wilde ik nog een stap verder gaan en mijn kennis gebruiken om mensen met bepaalde ziektes te helpen. Dankzij mijn opleiding tot ketogeen therapeut kan dat. Deze voedingsstijl helpt om symptomen van epilepsie of diabetes te verminderen. Ook als je MS, ALS of de ziekte van Alzheimer hebt, vermindert het ketogeen dieet de nadelen en verhoogt het jouw comfort.
Er zijn zoveel voordelen aan het ketogeen dieet dat ik niet anders kan dan hier professioneel iets mee te doen.

The Happy Health Coach

Gezonde voedingskeuzes zijn een belangrijke eerste stap in de goede richting. Daarnaast ben ik meermaals per week aan het sporten: zowel krachttraining, fietstraining, yoga als pilates zijn bewegingsvormen die mij sterker en fitter maken.

Door ruimte te maken voor rust in mijn hoofd via ademhalingsoefeningen en meditatie en mijn lichaam te resetten met zachte ontspannende restoratieve yoga, zorg ik voor balans en harmonie tussen inspanning en ontspanning.

Mentaal voel ik mij fris, zodat ik me goed kan concentreren. ’s Morgens sta ik vol energie op en ga de dag optimistisch en gelukkig tegemoet. Voor mij is een heldere, ontspannen geest in een gezond, sterk en uitgerust lichaam, de sleutel tot een gelukkig leven.

Laten we samen bekijken hoe jij voeding, beweging en slaap optimaal kan inzetten om je elke dag geweldig te voelen

Kennismaken?

Ik hoor je al vragen: “Wat zijn nu juist die voordelen van een low carb levensstijl in combinatie met een gezond bewegingspatroon, stressreductie en optimale slaap?”.

Als je één van de mogelijkheden kan aanvinken, aarzel dan niet en boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Samen bekijken we hoe en in welk tempo we jouw doelen kunnen bereiken, zodat dit jaar “het beste jaar van jouw leven wordt”.

Certificaten, opleidingen, trainingen en diploma's