Warme en lekkere winterkost

Warme en lekkere winterkost:

een eenvoudig stoofpotje met spruitjes en puree van knolselder en pompoen

🍽️ Voor vier personen maak je deze eenvoudige maaltijd snel klaar.

 

Bereid het gerecht aan de hand van de 3 onderdelen.

Leg alles mooi op een bord en smullen maar!

Stoofpotje

Valerie Happy Health Coach Stoofpotje

🥄 Ingrediënten:

° 800 gram rundsstoofvlees
° 1 grote ui
° 3 stengels selder
° 2 stukken prei
° 3 wortelen
° Ghee, boter of kokosolie
° Stoofvleeskruiden, peper en zout naar smaak
° Rundsfond 250ml

🥄 Bereiding:
Dep het vlees droog, strooi er de kruiden over en bak kort aan in de pan.
Snij de groenten in stukken. Voeg deze toe aan het vlees en laat tussen 3 en 5 uur sudderen op een laag vuurtje.
Gebruik eventueel een slow cooker of crock pot voor behoud van alle aroma’s.

Knolselder-pompoenpuree

🥄 Ingrediënten:
° 1 grote knolselder
° 1 even groot stuk pompoen
° Peper, zout, nootmuskaat naar smaak
° Boter naar smaak

🥄 Bereiding:
Snij de groenten en kook ze gaar
Maak puree en kruid af.

Valerie Happy Health Coach knolselder en pompoenpuree

Spruitjes met spekjes in de oven

Valerie Happy Health Coach spruitjes met spek in de oven

🥄 Ingrediënten:
° 500 gram spruitjes
° 100 gram gerookt spek
° 1 eetlepel olijfolie of kokosolie

🥄 Bereiding:
Maak de spruitjes schoon en vermeng ze met de olie op een bakplaat.
Snij het spek in kleine stukjes en strooi over de spruitjes.
Plaats 30 minuten in voorverwarmde oven (190°).
Halfweg even husselen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *